Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013


Για όσους με ρωτάνε γιατί οι Λύκοι στο βιβλίο!

Ο Λύκος είναι ο ιχνηλάτης, αυτός που βρίσκει το μονοπάτι, ο προάγγελος νέων ιδεών που επιστρέφει στη φυλή για να διδάξει και να μοιραστεί Γιατρικά. Ο Λύκος παίρνει μόνο ένα σύντροφο ισόβια και είναι τόσο πιστός όσο και ο Σκύλος. Εάν θα μπορούσατε να συμβιώσετε με τους Λύκους, θα βρίσκατε να κυριαρχεί μέσα στην αγέλη τους η έννοια της οικογένειας αλλά συνάμα και μια δυνατή αίσθηση Ατομικότητας. Αυτές οι ιδιότητες κάνουν τον Λύκο να μοιάζει πολύ με την ανθρώπινη φυλή.  Σαν άνθρωποι έχουμε την ίδια ικανότητα. Να είμαστε ο εαυτός μας, εμφορούμενοι  από τα δικά μας πιστεύω και θέσεις για τη ζωή αλλά παράλληλα να είμαστε μέλη μιας οικογένειας και της ευρύτερης κοινωνίας μέσα στην οποία ανήκουμε.
Στο Μεγάλο Αστρικό Έθνος, ο Λύκος ταυτίζεται με το Αστέρι του Κυνός, το Σείριο, για το οποίο ο μύθος λέει ότι ήταν το αρχικό σπίτι των Δασκάλων μας στα Αρχαία Χρόνια.
Η Σελήνη συνδέεται με το χώρο των αισθήσεων μας. Ο Λύκος είναι συνδεδεμένος με τη Σελήνη και για αυτό οι αισθήσεις του είναι πολύ οξυμένες. Το Φεγγάρι είναι το σύμβολο της ψυχικής ενέργειας ή το Ασυνείδητο που κρατά τα μυστικά της γνώσης και της σοφίας. Το αλύχτισμα του Λύκου - η νυχτερινή του κραυγή - είναι ένδειξη της επιθυμίας του να συνδεθεί με νέες ιδέες που είναι λίγο κάτω από την επιφάνεια της συνείδησης. Το Γιατρικό του Λύκου ενδυναμώνει και καλεί τον Δάσκαλο σε όλους μέσα μας να έρθει εδώ και να βοηθήσει τα παιδιά της Γης να κατανοήσουν το Μεγάλο Μυστήριο και τη ζωή.
"Θεραπευτικές κάρτες"    του Jamie Sams  & David Carson
Google image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου